St Andrews Old course


The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (ofte forkortet R&A) er en af verdens ældste golfklubber, og styringsorganet for golf over store dele af verden. R&A har sit hovedkontor i St. Andrews i Skotland, som regnes for golfens hjemsted.
Klubben blev stiftet i 1754 som en lokal golfklub under navnet Society of St. Andrews Golfers, men fik efterhånden stor betydning. I 1834 blev kong William IV klubbens beskytter og den fik sit nuværende navn. I 1897 fik klubben kodificeret golfens regler, og gradvis blev klubben inviteret til at overtage styringen af golfturneringer på andre baner.
R&A er i dag styringsorganet for golf i hele verden undtagen USA og Mexico.
Du finder alle St. Andrews tre baner her i simulatoren: Old Course, New Course og Jubilee.

Værd at vide: Alle der krydser Swilcans Bridge på 18. hul, skal vinke som Arnold Palmer gjorde det ved hans afsked i British Open!
Tiger Woods: “Without a doubt I like it the best of all the Open venues. It’s my favourite course in the world.”

Banen åbnede en gang i det 15. århundrede. Flere lokale golfspillere har bidraget til banens design.
Green Fee: 130 £

SVÆRHEDSGRAD 3/5
Beliggenhed: Skotland
Banetype: Links
Designet af: Lokale golfspillere
Længde Meter 
Champ: 6245
Amatør: 5506
Dame: 5506

Dette er en sand pilgrims-bane. Golfspillere fra hele verden kommer her for at spille hvor det hele startede. Da Columbus satte sejl mod den nye verden, var Old Course allerede velkendt, og denne bane har dermed sat standard for golfbaner i resten af verden.
Old Course er verdens mest kendte golfbane og hører samtidig til blandt verdens fem bedste baner.

Banen er bl.a. kendt for sine frygtindgydende bunkers (der er 112), hvor de mest berømte er ”Hell”på det lange hul 14, ”Strath” på det korte hul 11 og ikke mindst ”Road Bunker” ved hul 17. Samme hul 17 er måske verdens mest berømte hul, bl.a. fordi der går en vej – der er i spil – tæt på bagkanten af green.